Leesett a tantusz

A blog szól a naponta tapasztaltakról munka, egészség, család, kapcsolatok, stb.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Furcsa állásinterjú, vagy az eljátszott jövő 2.

2010.09.17. 08:41 Állásrafal

A hirdetés szövege megkapó, energiaszektor, stb., hiába eladni kell tudni magad, ez az élet lényege. Behívnak, elbeszélgetnek, mondja, mondja, rám se néz. Papírt kapok, másnap már ki is próbál a vezető, az ő munkáját kell néznem és ebből majd megállapítja a sokféle munkakör közül melyikre vagyok alkalmas. Úgy látom mindenki megkapja a lehetőséget, eddig mindenki papírral a kezében távozott, örülök itt aztán tényleg adnak esélyt. Másnap az időpontra jelentkezem. Többen vagyunk, ülünk, várunk. Meglepnek minket. Mindenkihez odamegy valaki, és mondja, indulhatunk. A kíváncsiság, a lehetőség reménye nagy úr. Út közben megtudom, hogy nagy lehetőség áll előttem. Helyszínre megyünk, házalunk, mindenkinek felajánljuk az új, olcsóbb energia lehetőségét. Este 19 óránál előbb visszaérni nem szabad, mert akkor aztán baj lesz. Csöngettünk, kijöttek, elmondtuk, kötöttünk vagy nem új szerződést. Enni, inni, stb. minek, nem lehet, mert ez komoly munka, segítőmnek gyerekei vannak, nagy részlete, és ez az utolsó lehetősége. Ebből lesz ám szebb jövő. 19 órakor, mind aki jól végezte dolgát, összegyűlünk és megyünk vissza központi helyünkre. Segítőm még ablakot zár, szemetet ürít, kedveskedve főnöknőjének, aki minimum gyereke lehetne, 21 óra és már mehet is szerető családjához. Ő sorrakerül, én sorrakerülök. Kérdezi milyen volt a nap. Mondom, kicsit elfáradtam. Mondja, nem ilyen munkaerőre van szüksége.

Hiába, megint bennem van a hiba, és sokunkkal is nagy baj van, elszalasztjuk a lehetőséget, nem akarunk dolgozni, csoda hogy oda jutunk, ahová valók vagyunk. Ezért dolgoztunk évtizedekig lelkiismeretesen, hogy ők tartsanak el, akik ezt engedélyezik, mit képzelünk, nyugdíjat, nyögdécselve választani a kiemelt lehetőségekből. Hiába, nem akarásnak nyögés a vége.

Itt is látszik, hogy a munkanélküliek többsége nem szeret dolgozni, hiszen kiemelt helyen dolgozhatna, kiemelt ellenőrzést érdemelne ez a munkahely, és a hasonló helyek.  A munkakerülők, ezt a kiemelt helyet is otthagyják és inkább az utcát válasszák. A sok fantasztikusan megfogalmazott álláshirdetésre jelentkezők közül a "vezető" nehezen tud választani, hiába az úton maradni, dolgoztatni, a munkában helyt álló megfelelő embereket kiválasztani évek munkája, és nem mindegy, hogy a hirdetés hogy is van megfogalmazva.

Legyen önérzetünk, csináljunk új munkahelyeket. Hirdessük mindenhol fenti lehetőségeket, hogy azok, akik ezt lehetővé teszik, tágasabb tereken dolgozhassanak, és nekik jusson ez a munka. Nekünk, akik többen vagyunk és dolgozni szeretnénk,  természetesen megélhetésünk reményét látva, ne játszák el jövőnket, és gyermekeink jövőjét.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almacska.blog.hu/api/trackback/id/tr182302512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása